Werkgroep Jeugdleden

Contactpersoon: Heerko Damsma, Dorpstraat 23, 043-4072579.

groepsfoto jeugd

Deze werkgroep verzorgt de educatie van de jeugd. 's Zomers en 's winters worden er om de 14 dagen op 20 zaterdagochtenden tussen 10.00 en 12.00 uur allerlei activiteiten voor de jeugd georganiseerd. In het knusse verenigingslokaal vinden de binnenactiviteiten plaats.

De Natuurjeugdclub is er in principe voor kinderen van 7 jaar en ouder. Gemiddeld zijn er 20 à 25 kinderen bij elke activiteit.

jeugdleden jeugdleden

Georganiseerde activiteiten zijn bijvoorbeeld: knutselen met natuurlijke materialen (bosheksen van oude stronken, beeldjes uit mergel, poppetjes van eikels en dennenappels, collages van herfstbladeren), voedselbereiding (appelmoes, boter en kaas maken), natuurbeleving (wandelingen, opknappen van poelen), natuurstudie (waterpracticum, zoeken naar paddestoelen, diersporen, fossielen, het uitpluizen van uilenballen, het op naam brengen van planten), het scheren van schapen en excursies naar mergelgroeves en de prehistorische mijn te Rijckholt.

Er wordt regelmatig samengewerkt met de werkgroepen Vogels, Reptielen, Amfibieën en waterdieren en eerste zaterdag van de maand.

groepsfoto jeugdleden

 

Foto's jeugd